ΣΥΚΩΤΟΚΟΙΛΙΕΣ λαδορίγανη στον φούρνο

Συκωτοκοιλιές λαδορίγανη στον φούρνο που μπορεί να συνοδευτούν με ρύζι, πατάτες φούρνου ή και πατάτες τηγανητές!

✅ ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

  • 1/2 κιλό ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ & ΚΟΙΛΙΤΣΕΣ ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ
  • 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού  ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

✅ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε λεκάνη τις συκωτοκοιλιές, ρίχνουμε 1/2 λίτρο γάλα, ανακατεύουμε καλά και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα
  • Στραγγίζουμε από το γάλα και τις τοποθετούμε σε βαθύ ταψί
  • Ρίχνουμε 2 κ. σούπας αλάτι ομοιόμορφα, 3 πρέζες πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά
  • Σε μπολ, ρίχνουμε 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, χυμό από 2 φρέσκα λεμόνια, 2 κ. σούπας μουστάρδα, 2 πρέζες ρίγανη και στη συνέχεια τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Αμέσως μετά προσθέτουμε στο μπολ 1 σφηνάκι λευκό κρασί και περιχύνουμε τις συκωτοκοιλιές ομοιόμορφα και ανακατεύουμε
  • Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά
  • Έπειτα, γυρίζουμε τις συκωτοκοιλιές, προσθέτουμε 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά
  • Σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες φούρνου ή πατάτες τηγανητές

Καλή σας όρεξη!