ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΟΥΤΙ στον φούρνο με ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ στο φούρνο με ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

✅ ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

  • 8 φιλέτα μπούτι ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ
  • 500 γρ πένες ριγκατόνι
  • 6 κοφτές κουταλιές βούτυρο + επιπλέον για το ταψί
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 6 κοφτές κουταλιές αλεύρι
  • 6 φλυτζάνια γάλα
  • 6 πιπεριές φλωρίνης
  • 6 κομμάτια λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 2 ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

✅ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και βουτυρώνετε ένα Pyrex ή ταψί από πορσελάνη
  • Ρίχνετε το ριγκατόνι σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που έχει βράσει και το αφήνετε μέχρι να φουσκώσει. Έπειτα στραγγίζετε το ριγκατόνι και το ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι που έχει ζεσταθεί, ρίχνετε λάδι και μόλις είναι έτοιμο βάζετε μέσα τα ΦΙΛΕΤΑ από ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ. Στη συνέχεια, τα αφήνετε να κοκκινίσουν καλά, για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά, χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Μοιράζετε κατά μήκος κάθε φιλέτο και το κόβετε σε λωρίδες (αν είναι λίγο ροζ από μέσα δεν πειράζει, θα ψηθούν ύστερα και στο φούρνο)
  • Αδειάζετε το ριγκατόνι στο βουτυρωμένο ταψί, ρίχνετε και τις λωρίδες από το ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ και αλατοπιπερώνετε
  • Αφού έχετε ξεπλύνει την κατσαρόλα και την έχετε στεγνώσει, λιώνετε μέσα το βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι. Το ανακατεύετε καλά μέχρι να αφρίσει το βούτυρο και ύστερα ρίχνετε μέσα λίγο – λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Αφήνετε το μίγμα (την μπεσαμέλ) να κοχλάσει, ανακατεύοντάς το συχνά. Ύστερα, ρίχνετε μέσα τις πιπεριές (που τις έχετε κόψει σε λωρίδες μεσαίου πάχους) και τις λιαστές ντομάτες και αφήνετε να ζεσταθούν για 1 λεπτό, ανακατεύοντας
  • Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα την τριμμένη παρμεζάνα
  • Αδειάζετε την μπεσαμελ στο ταψί, πάνω από το ριγκατόνι και το ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ και με ένα κουτάλι τη σπρώχνετε για να πάει σε βάθος
  • Ρίχνετε στην επιφάνεια του φαγητού λίγη τριμμένη παρμεζάνα ακόμα και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για μισή περίπου ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά
  • Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνετε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρετε!

Καλή σας όρεξη!